Volledig scherm
Het besluit om Bergmannen voor te dragen voor herbenoeming werd besloten tijdens een besloten raadsvergadering. © Maurits Sep

Gemeenteraad Middelburg wil herbenoeming burgemeester Bergmann

MIDDELBURG - De gemeenteraad van Middelburg wil dat burgemeester Harald Bergmann benoemd wordt voor een nieuwe termijn. Dat is maandagavond tijdens een openbare raadsvergadering bekendgemaakt door de voorzitter van de vertrouwenscommissie Willemien Treurniet .

Het besluit om Bergmann voor te dragen voor herbenoeming werd eerder besloten tijdens een besloten raadsvergadering.

De periode van Bergmanns benoeming van zes jaar loopt eind augustus 2018 af. Zoals gebruikelijk wordt een vertrouwenscommissie in het leven geroepen om te besluiten over de voordracht tot herbenoeming. Het besluit van de raad wordt medegedeeld aan aan de commissaris van de Koning, Han Polman. Die zal vervolgens de minister van Binnenlandse Zaken informeren. De minister verzorgt  een voordracht tot herbenoeming bij de koning.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeeuws kampioenschap Ringlopen is school voor de toekomst’
    PREMIUM
    video

    Zeeuws kampioen­schap Ringlopen is school voor de toekomst’

    GRIJPSKERKE - Jasper Brasser hoopt volgend jaar mee te doen aan de wedstrijden van de Zeeuwse Ringrijders Vereniging. De twaalfjarige inwoner van Serooskerke maakt daar misschien wel direct een kans om tussen de betere rijders te eindigen. Want tijdens het Zeeuws kampioenschap Ringlopen liet hij maandag zien dat hij een vaste hand heeft en goed kan steken. ,,Ik heb zes ringen uit acht beurten”, zegt hij als de wedstrijd ruim anderhalf uur bezig is.