Volledig scherm
© ThinkStock

Gemeente: Strandcamping mogelijk tijdens Concert at Sea

SCHARENDIJKE  - De organisatie van Concert at Sea heeft nog plannen, maar mag op het Noordzeestrand van de Brouwersdam een tijdelijke camping maken. De gemeente Schouwen-Duiveland staat positief tegenover een eventuele inrichting van vijftig luxe tenten voor in totaal 75 tot 100 personen. 

De camping zou een eigen ingang kunnen krijgen, met eigen bewaking en eigen sanitair. De camping grenst aan het backstagebied van het festival en is volgens een gemeentewoordvoerder bedoeld 'voor concertbezoekers die dit leuk vinden er ervoor willen betalen'.  

Slapen op het strand is verboden op Schouwen. Maar als CAS een omgevingsvergunning zou aanvragen, wil de gemeente het voor maximaal drie nachten toestaan. Het strand ligt ook in Natura 2000-gebied. Maar volgens het gemeentebestuur heeft de camping geen nadelig effect op de natuur en kan voor CAS dus een uitzondering worden gemaakt. 

Recreatieondernemers hoeven volgens burgemeester en wethouders ook niet bang te zijn voor concurrentie. Alle hotels, pensions, vakantieparken en campings zitten vol op 27, 28 en 29 juni.

CAS zegt nog geen plannen te hebben voor de camping, maar houdt de optie wel open. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement