Kamp Nieuw-Milligen in Uddel, gemeente Apeldoorn
Volledig scherm
PREMIUM
Kamp Nieuw-Milligen in Uddel, gemeente Apeldoorn © Maarten Sprangh

Gelderland was betrokken bij ‘geheime militaire operatie’ marinierskazerne

DEN HAAG - Ook de gemeente Apeldoorn en de provincie Gelderland maakten deel uit van de ‘geheime militaire operatie’ om de bouw van de marinierskazerne in Vlissingen te stoppen. Vorig jaar al sprak het ministerie van Defensie in het geheim met hen over een wijziging van het bestemmingsplan voor Kamp Nieuw Milligen bij Uddel. 

Terwijl met de Gelderse overheden werd gesproken, ontkende Defensie tegenover Zeeland glashard dat alternatieve locaties voor de bouw van de kazerne onderzocht werden.

Gemeente ontkende contact met Defensie

Eind januari lekte uit dat staatssecretaris Barbara Visser (VVD, Defensie) aan het kabinet had voorgesteld om de marinierskazerne niet in Vlissingen maar op een Defensieterrein bij Uddel in de gemeente Apeldoorn te willen bouwen. De gemeente ontkende tegenover de regionale pers hierover contact te hebben gehad met Defensie. In werkelijkheid hadden gemeente en provincie Defensie al maanden eerder laten weten geen bezwaren van omwonenden tegen de bouw van de kazerne te verwachten. Kamp Nieuw Milligen heeft al een militaire bestemming, maar voor de nieuwe kazerne zou de maximale hoogte van gebouwen aangepast moeten worden.