Volledig scherm
Een bakkeet in de Hollestellepolder bij Ovezande.

Geld voor uniek wandelpad in Zak van Zuid-Beveland

MIDDELBURG - Stel je voor. Je wandelt over een pad door het boerenland, krijgt via een app op je telefoon informatie over bakketen, grenslinden en akkerranden die je passeert en je koopt een streekproduct bij de boerderijwinkel waar je langskomt.

Volgend jaar kan het, op het streekeigen pad dat de Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ) uitzet in de Zak van Zuid-Beveland. De provincie steunt het project met ruim 25.000 euro.

Er zijn al tal van wandelroutes in Zeeland, maar dit wordt een bijzondere. Het streekeigen pad gaat over onverharde paden en boerenlandpaden. De lengte wordt tussen de 10 en 15 kilometer. Onderweg passeert de wandelaar onder meer bakketen, welen, grenslinden, boerderijen en akkerranden. Via een app wordt daarover uitleg gegeven. Langs het pad worden streekproducten aangeboden, komt de wandelaar langs horecagelegenheden en zijn er overnachtingsmogelijkheden. 

Zeeland heeft al Langeafstandwandelingen en Parelroutes, maar het provinciebestuur vindt het streekeigen pad een unieke toevoeging. Vandaar dat de SLZ subsidie krijgt om het pad uit te zetten.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement