Bedrijventerrein Smokkelhoek (archieffoto).
Volledig scherm
Bedrijventerrein Smokkelhoek (archieffoto).

Geld voor bedrijventerrein Kapelle, maar in de Zeeuwse pot zit nog veel meer

KAPELLE - Zes tot acht bedrijven op de Smokkelhoek in Kapelle gaan met geld van het Rijk onderzoeken hoe ze minder broeikasgassen kunnen uitstoten. Eerder kregen de gemeenten Middelburg en Schouwen-Duiveland een financiële bijdrage en er zit nog veel meer geld in de pot.

In het kader van de regiodeal tussen Zeeland en Den Haag is er 200.000 euro beschikbaar voor bedrijventerreinen. De provincie heeft ook nog een ton in kas. 

Duurzaamheidsscan

Gemeenten kunnen geld aanvragen voor een duurzaamheidsscan. Daarmee wordt onder meer gekeken wat er mogelijk is aan energiebesparing, gebruik van duurzame energie, het benutten van restwarmte en versterking van de biodiversiteit. 

Inmiddels lopen er drie projecten. Schouwen-Duiveland heeft 20.000 euro gekregen voor onderzoek op bedrijventerrein Zuid Zierikzee en Middelburg hetzelfde voor bedrijven buiten bedrijventerreinen. Nu komt de Smokkelhoek daar bij met 27.250 euro voor het benutten van restwarmte. Van de totale 3 ton is nu dus 67.250 euro toegekend. Daar hebben gemeenten en bedrijven zelf 96.650 euro bij gelegd.

  1. Emma Heesters gaat met soloplaat eerst Nederland veroveren: ‘Dat buitenlandverhaal pakken we later op’
    PREMIUM

    Emma Heesters gaat met soloplaat eerst Nederland veroveren: ‘Dat buitenland­ver­haal pakken we later op’

    Emma Heesters heeft een omgekeerde start van haar carrière. Eerst brak de 24-jarige zangeres uit ’s-Gravenpolder door op YouTube waar ze covers zingt met miljoenen volgers en een fanschare over de hele wereld tot gevolg. Ze heeft een platendeal in Amerika in haar zak. Vandaag lanceert ze daarentegen pas haar eerste solosingle – ook nog eens in het Nederlands – ‘Waar ga je heen’. ,,Eerst maar eens met mijn eigen muziek in Nederland voet aan de grond krijgen.”