Volledig scherm
Het dorpspontje in Sluiskil (archiefbeeld) © Peter Nicolai

Geld uit ANWB-fonds voor drie Zeeuwse initiatieven

VLISSINGEN - Het dorpspontje in Sluiskil, de stichting Siloah en de Stichting Schoolbus Zonnemaire ontvangen dit jaar bijdragen van het ANWB-fonds. Er waren in totaal zes genomineerde projecten in Zeeland waarop door ANWB-leden gestemd kon worden. Dat heeft het ANWB-fonds bekendgemaakt.

• Siloah Zeeland zamelt geld in om vervoer te financieren voor woonlocaties met mensen met verstandelijke beperking. De stichting krijgt €5.000. 

• De Stichting dorpspontje Sluiskil werkt aan het garanderen van de veilige overtocht van voornamelijk scholieren over het kanaal van Gent naar Terneuzen  en ontvangt €3750.

• De Stichting Schoolbus Zonnemaire wil door het verdwijnen van de basisschool en leefbaarheid op het dorp een elektrische 'Schoolbus' laten rijden voor onder meer leerlingenvervoer. Voor dat initiatief is €2500 beschikbaar.

Ter gelegenheid van het 135-jarig bestaan van de ANWB heeft de bond een bedrag van €135.000 beschikbaar gesteld voor maatschappelijke projecten in Nederland. De projecten moesten een relatie hebben met één van de drie thema’s: duurzame mobiliteit, vrije tijd of verkeersveiligheid. Uit de 300 ingezonden projecten zijn er 55 genomineerd, verspreid over het land. Het was daarna aan de ANWB-leden om te bepalen welke initiatieven een financiële bijdrage verdienen. De afgelopen maand is er volop gestemd.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement