Volledig scherm
Foto ter illustratie, dit is niet het bewuste toestel. © Getty

Geen spullen ontvreemd uit kraan Herman Ploegstra

IJZENDIJKE - In het onderzoek naar de verdwijning van IJzendijkenaar Herman Ploegstra is inmiddels één vraag beantwoord. Uit de cabine van zijn kraan leken zijn werktelefoon en een aantal foto's te zijn meegenomen. Die werktelefoon blijkt al die tijd bij zijn werkgever te zijn geweest, de foto's waren direct na de verdwijning van Ploegstra al aan zijn vrouw teruggeven. 

Het idee dat een betrokkene van bij de verdwijning, bijna acht jaar geleden, de kraan had doorzocht en de spullen ontvreemd, kan dus terzijde worden geschoven, aldus het cold case team. 

Inmiddels zijn 34 tips binnengekomen sinds de zaak twee weken geleden werd  heropend. De politie gaat de komende weken tientallen getuigen horen. De lijst wordt met de dag langer, omdat steeds nieuwe namen boven water komen van mensen  die op de een of andere manier met Ploegstra in verband stonden. 

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) doet technisch onderzoek naar Ploegstra's auto, die op 26 oktober 2010 leeg werd teruggevonden tussen Breskens en Nummer Een. Lukt het het NFI niet om de boordcomputer uit te lezen, dan wordt hulp ingeroepen van BMW Duitsland of de fabrikant van de het apparaat.

Privédetective 

De privédetective die kort na de verdwijning door de familie was ingeschakeld, heeft al haar materiaal overgedragen aan het cold case team. Volgende week heeft zij een gesprek met de rechercheurs. De speurders zijn op zoek naar mensen bij wie Herman Ploegstra klussen heeft verricht, binnen en buiten Zeeland. Zij kunnen zich via diverse kanalen melden. Die kanalen zijn te vinden op www. politie.nl

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement