Hans Visser, horeca uitbater van partycentrum Haestinge, is de houdbaarheidsdatum van zijn voorraad aan het controleren.
Volledig scherm
PREMIUM
Hans Visser, horeca uitbater van partycentrum Haestinge, is de houdbaarheidsdatum van zijn voorraad aan het controleren. © Marcelle Davidse

Geen feest in Zeeuwse partycentra: ‘Ik ben mijn pensioen aan het opeten’

Horeca-ondernemers raken steeds dieper in de schulden. Vooral voor cafés, discotheken, cateraars en partycentra is de coronacrisis geen feestje. ,,Ik red het nog omdat ik mijn pensioen aan het opeten ben. Maar een keer is dat spaargeld op”, zegt Hans Visser, exploitant van Party- en Recreatiecentrum Haestinge in Sint-Maartensdijk.

 1. Uitvinder van de verrekijker Hans Lipperhey vereeuwigd in brons
  PREMIUM

  Uitvinder van de verrekij­ker Hans Lipperhey vereeuwigd in brons

  BURGH-HAAMSTEDE - Het heeft wat tijd en moeite gekost, maar de uitvinder van de verrekijker, Middelburger Hans Lipperhey, krijgt eindelijk een standbeeld. En kunstenaar Joop van Nugteren uit Burgh-Haamstede mocht het maken. ,,Twee jaar geleden liep hier iemand in de galerie binnen die zomaar wat vragen stelde over prijzen van diverse groottes van beelden. Het bleek Rijk Jan Koppejan van de Volkssterrenwacht Philippus Lansbergen in Middelburg. Een half jaar later vroeg hij me een klein concept te maken voor het beeld van Hans Lipperhey. En nog een jaar later kreeg ik groen licht voor het grote beeld.”
 1. Scherpbier: "Niet groot, maar wel gemoedelijk"
  Play

  Scherpbier: "Niet groot, maar wel gemoede­lijk"

 2. Mark Rutte: "'Tunnel tolvrij' roepen, dat is makkelijk"
  Play

  Mark Rutte: "'Tunnel tolvrij' roepen, dat is makkelijk"