Volledig scherm
Op het weggedeelte tussen afslag Rilland/Tholen en knooppunt Markiezaat mag straks dag en nacht 130 kilometer per uur worden gereden. © Dirkjan Gjeltema

Geen bezwaren tegen 130 km/h op A58 bij Rilland

RILLAND - Wie ook graag overdag met 130 kilometer per uur langs Rilland wil razen, moet nog even geduld hebben. De snelheidsbeperking tussen 6.00 en 19.00 uur wordt zo snel mogelijk, maar uiterlijk op 31 december opgeheven.

In februari maakte minister Cora van Nieuwenhuizen bekend dat ze op vijf stukken snelweg in Nederland de maximum snelheid wil verhogen.  In de zes weken dat het voorstel ter inzage lag, kwamen er 25 zienswijzen binnen. ,,Niet één daarvan ging over de A58 bij Rilland. Dat betekent automatisch dat wanneer de minister het verkeersbesluit neemt, niemand bezwaar kan maken voor dat gedeelte", legt Edwin de Feijter van Rijkswaterstaat uit.

De woordvoerder verwacht dat het verkeersbesluit 'binnen afzienbare tijd' wordt genomen. Zo snel mogelijk daarna worden de borden aangepast. Vanaf dat moment kan tussen afslag Rilland en knooppunt Markiezaat altijd 130 worden gereden.  Volgens berekeningen van Rijkswaterstaat neemt het geluid langs de snelweg daardoor met 0,3 decibel toe. Daarmee worden geluidsnormen niet overschreden. 

Volledig scherm
Een uitsnede van de wegenkaart maximumsnelheden Rijkswaterstaat. Groen betekent 130, oranje 120 en blauw 120 tussen 6.00 en 19.00 uur. Op de rode trajecten geldt een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur. Uiterlijk 31 december kleurt ook het stuk A58 bij Rilland groen. © Rijkswaterstaat
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Van die bijzondere stemmen, die je helemaal tot rust brengen
    Column Ondine van der Vleuten

    Van die bijzondere stemmen, die je helemaal tot rust brengen

    Opeens had iedereen er de mond (of moet ik zeggen: de oren?) vol van: ASMR. Vloggers wierpen zich met verve op de autonomous sensory meridian response en maakten hilarische filmpjes waarin ze bij de microfoon in de weer gingen met haarborstels, lange nagels en kauwgom. Dat alles om de gewenste effecten te bewerkstelligen bij de luisteraar: een euforisch gevoel dat vaak begint met een prikkelende sensatie op de hoofdhuid, uitmondend in een gevoel van diepe ontspanning.