Volledig scherm
Fractievoorzitter Fred Walravens van Forum voor Democratie © Marco Bakker

FvD Zeeland en Flevoland willen Marinierskazerne allebei

MIDDELBURG - De Statenfractie van Forum voor Democratie in Zeeland blijft voorstander van een verhuizing van de Marinierskazerne van  Doorn naar Vlissingen, ook al dienen de partijcollega's in Flevoland woensdag een voorstel in om de kazerne daar te vestigen.

,,Dit is een teken dat het hele besluitvormingstraject veel te lang duurt", zegt voorzitter Fred Walravens van de Zeeuwse Forumfractie. ,,Zolang de staatssecretaris de beslissing maar voor zich uit blijft schuiven, gaan steeds meer mensen op zoek naar andere mogelijkheden. Straks komt Limburg ook nog. De Marinierskazerne had al lang in Zeeland moeten staan. Wij vinden nog steeds dat hij naar Vlissingen moet."

In Flevoland is Forum voor Democratie de grootste partij. Net als Zeeland heeft Flevoland veel ruimte en water, maar het ligt veel centraler. De reistijd van Doorn naar Almere is drie kwartier, tegen ruim twee uur naar Vlissingen. ,,Binnen Forum hebben we de vrijheid om ons eigen standpunt te hebben”, aldus Walravens. Partijleider Thierry Baudet heeft zich eerder uitgesproken tegen een verhuizing naar Vlissingen.