Volledig scherm
Cartoon in de campagne van de Franse actiegroep Bloom tegen de pulsvisserij. © Bloom Association

Franse milieuclub: ‘21,5 miljoen onterechte subsidie naar pulsvisserij’

BRUSSEL - De Franse milieuorganisatie Bloom beschuldigt Nederland en de Europese Commissie van het onrechtmatig toestaan en subsidiëren van de Nederlandse pulsvisserij. 

Volgens Bloom is de afgelopen elf jaar 21,5 miljoen euro uit de Europese kas naar de pulsvisserij gegaan.  Dit maakte Bloom dinsdag bekend tijdens een persconferentie in Brussel.

Bloom heeft zich daarom gewend tot de  Europese Ombudsman, Emily O’Reilly.  Het is de volgende zet in het Europese schaakspel rond de omstreden pulsvisserij.

De Fransen voerden vorig jaar een succesvolle campagne tegen het elektrisch vissen en wisten een  meerderheid van het Europees Parlement te bewegen voor een totaal verbod te stemmen. Dit tot groot verdriet van Nederlandse Europarlementariërs en Nederlandse visserijsector.

Bloom diende in oktober vorig jaar een klacht in tegen de 84 vergunningen die Nederland had verstrekt aan pulsvissers. De Europese Commissie, die pulsvissen definitief wil toestaan, heeft hier niet binnen de gestelde termijn van één jaar op gereageerd. Volgens Bloom is de Commissie verantwoordelijk voor ‘een gigantische Europese puinhoop'. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement