Volledig scherm
Roompot Noordzee Residence in Cadzand-Bad. © roompot

‘Franse eigenaar zet Roompot Vakanties in de verkoop’

GOES - Roompot Vakanties staat in de verkoop. De Franse eigenaar PAI Partners benadert actief potentiële kopers, meldt het Financieele Dagblad (FD)

Roompot is een van oorsprong Zeeuws bedrijf. Het hoofdkantoor, waar zo’n 250 mensen werken, verhuisde eerder dit jaar van Kamperland naar Goes. 

Deskundigen zeggen tegen het FD dat Roompot voor investeringsmaatschappijen een interessante aankoop kan zijn. Het bedrijf draait goed en groeit snel. In de drie jaar dat PAI Partners nu eigenaar is, groeide de omzet van bijna 300 miljoen naar 400 miljoen euro. Dat kwam mede doordat Roompot in de afgelopen jaren veel nieuwe parken in het buitenland opende. Ook werden bestaande parken opgeknapt. Volgens kenners moet Roompot nu zo'n 1 miljard euro opbrengen - bijna het dubbele van wat PAI Partners ervoor betaalde. 

In totaal exploiteert Roompot ruim 200 vakantieverblijven in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk, waarvan dertig in Zeeland. Het gaat vooral om parken, maar ook om campings, hotels en appartementen. Het bedrijf heeft ruim 2600 mensen in dienst.

  1. Nomineer nu je leraar of lerares! Wie neemt de PZC-wisselbokaal over van Hafid Draoui?

    Nomineer nu je leraar of lerares! Wie neemt de P­ZC-wisselbo­kaal over van Hafid Draoui?

    HULST - Hafid Draoui (50) uit Hulst krijgt altijd even vleugels als hij terugdenkt aan het moment dat hij de PZC-wisselbokaal omhoog hield. ,,Het was een heerlijk gevoel.” De leraar Frans van het Reynaertcollege in Hulst werd vorig jaar uitgeroepen tot beste leraar van Zeeland. Nu geeft hij het stokje over: alle Zeeuwse middelbare scholieren kunnen vanaf vandaag weer zijn of haar favoriete docent nomineren.