Volledig scherm
© Thinkstock

Frank van Esch nieuwe bestuurder van scholenkoepel De Korre

GOES - Frank van Esch is de nieuwe bestuurder van Stichting de Korre. Onder deze scholenkoepel vallen vijf scholen voor speciaal onderwijs en een dienst voor ambulante begeleiding.

Van Esch (53) volgt vanaf 1 augustus Peter Hofstede op, die met pensioen gaat. Van Esch werkte voorheen bij de stichting INOS in Breda, waar 31 scholen onder vallen. Hij vertrok daar in 2016, nadat de stichting in financiële problemen kwam.

In 2015 kondigden De Korre en Respont (de andere Zeeuwse stichting voor speciaal onderwijs) aan dat ze wilden fuseren. Hofstede kwam als interim-directeur aan het roer van De Korre. Vorig jaar werd duidelijk dat de fusie te veel risico's met zich meebracht. Nu Van Esch aantreedt is de fusie met Respont voorlopig van de baan. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Dit vinden Zeeuwen het gevaarlijkste fietspad: ‘Het is smal, druk en pikdonker’
    PREMIUM
    poll / video

    Dit vinden Zeeuwen het gevaarlijk­ste fietspad: ‘Het is smal, druk en pikdonker’

    VLISSINGEN - Zeeland telt in vergelijking met andere provincies veel onverlichte fietspaden waar brommers en fietsers met knikkende knieën overheen rijden. Het Jaagpad tussen Vlissingen en Middelburg boezemt de meeste angst in. Duizenden forenzen en scholieren razen dagelijks over het smalle pad langs het Kanaal door Walcheren. Het levert vaak gevaarlijke situaties op, vooral tijdens de donkere dagen.