Amateurfotograaf Bruno Stevenheydens viel met zijn werk van de kerncentrale vorig jaar nog in de prijzen bij een wedstrijd van de gemeente Beveren.
Volledig scherm
PREMIUM
Amateurfotograaf Bruno Stevenheydens viel met zijn werk van de kerncentrale vorig jaar nog in de prijzen bij een wedstrijd van de gemeente Beveren. © Kristof Pieters/Bruno Stevenheydens

Foto van de kerncentrale in Doel maken? Dat kan je voortaan boete of celstraf opleveren: ‘Met mijn archief op sociale media riskeer ik levenslang’

Vanaf vandaag is het verboden om nog foto’s of opnames te maken van Belgische kerncentrales. Wie het toch doet, riskeert een boete of zelfs een celstraf tot één jaar. ,,Een wetswijziging die zonder enige discussie is gestemd”, reageert amateurfotograaf Bruno Stevenheydens hoofdschuddend. ,,Als straffen cumulatief worden opgeteld, wordt dat ongetwijfeld ‘levenslang’ voor die tientallen foto’s op mijn Instagram en Facebookpagina.”

  1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.