Volledig scherm
Peter van Dijk (links) en Vincent Bosch van de PVV © Lex de Meester en Leo Adriaansen

Forum voor Democratie: ‘Wat heeft onderzoek naar PVV gekost?’

MIDDELBURG - Wat heeft het onderzoek naar de financiële handel en wandel van de Zeeuwse PVV-fractie gekost? Dat wil de Statenfractie van Forum voor Democratie weten. Het bureau KPMG stelde vast dat in ieder geval een bedrag van 816 euro onterecht bij de provincie is gedeclareerd.

KPMG heeft maanden gewerkt aan de Rapportage feitenonderzoek die donderdag is gepresenteerd. ‘Het al dan niet bewust onrechtmatig gebruik maken van publieke middelen is een foute zaak. Laat ons daar klaar en duidelijk in zijn’, schrijft Statenlid Martin Bos in de toelichting op zijn vragen. Maar: ‘Ik ben van mening dat we, ook als de uitgaven rechtmatig zijn, heel zuinig moeten omspringen met onze publieke middelen.’

Forum voor Democratie wil weten hoeveel geld is uitgegeven aan KPMG en of het PVV-onderzoek verder nog kosten met zich mee heeft gebracht. Bos vraagt of het onderzoek niet door de provincie zelf had kunnen worden gedaan, in plaats van door een extern bureau. Ook is hij benieuwd of er voor het onderzoek offertes zijn opgevraagd bij andere bedrijven.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Veel onrust bij Vogelopvang De Mikke. Hulp aan gewonde dieren staat op losse schroeven
    PREMIUM

    Veel onrust bij Vogelop­vang De Mikke. Hulp aan gewonde dieren staat op losse schroeven

    MIDDELBURG - Bij Vogel- en Zoogdieropvang De Mikke zijn ze geschrokken van de sluiting van het vogelhospitaal in Naarden. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) legde deze week beslag op bijna alle medicijnen van het Naardense opvangcentrum voor zieke vogels wegens overtredingen van de diergeneesmiddelenwetgeving. Daardoor kunnen de dieren niet meer worden geholpen, stelt het vogelhospitaal.