Volledig scherm
Ko Zwemer (links) en Wim Broers (achter) stelden het geld ter beschikking. © Delmeco Group.

Forse Zeeuwse donatie voor onderzoek kinderkanker

GOES - Holding directeur Ko Zwemer van de Delmeco Group uit Goes heeft samen met Wim Boers van Coffr uit Amsterdam een donatie van 46.000 euro gedaan voor onderzoek naar kinderkanker.

Het AML-onderzoek, waarvoor het geld bestemd is, wordt uitgevoerd door promovendus Romy van Weelderen en valt onder het VUmc Onderzoek Naar Kinderkanker (VONK). Acute Myeloïde Leukemie (AML) is een zeldzame vorm van bloedkanker. Jaarlijks wordt er bij zo'n 25 kinderen in Nederland de diagnose AML gesteld.

De ziekte is nu nog relatief onbekend in Nederland. ,,We zouden het fijn vinden als er meer aandacht voor komt en er meer mensen gaan doneren. Daarom hebben we voor dit doel gekozen", vertelt Dian Pieters van Delmeco. ,,Het is een gift vanuit het bedrijfsleven.”

De resultaten van het onderzoek zullen bijdragen aan de ontwikkeling van internationale infectiepreventie, met als doel het aantal infecties en infectie-gerelateerde bijwerkingen bij kinderen met AML te verminderen.

  1. SGP: rookgordijn rond marinierskazerne moet weg

    SGP: rookgor­dijn rond mariniers­ka­zer­ne moet weg

    DEN HAAG - SGP-Tweede Kamerlid Chris Stoffer wil dat staatssecretaris Barbara Visser (Defensie, VVD) tot in detail aangeeft wat de stand van zaken is rond de vestiging van de marinierskazerne in Vlissingen. Hij vindt dat er snel duidelijkheid moet komen, voor Zeeland en voor de mariniers. RTL-Nieuws meldt dat Visser afgelopen vrijdag al bekend had willen maken dat de verhuizing naar Vlissingen niet doorgaat, maar dat ze door minister-president Rutte werd teruggefloten.