Volledig scherm
© DirkJan Gjeltema

FNV: Streekvervoer staakt zaterdag in Zeeland

VLISSINGEN - Buschauffeurs van Connexxion Zeeland staken zaterdag. Ook medewerkers van Arriva Brabant Oost, Hermes Zuidoost Brabant en Syntus/Keolis Veluwe leggen het werk neer. 

Vanwege de eindexamens is er de komende twee weken geen staking op werkdagen. Chauffeurs willen voorkomen dat de examenkandidaten hinder hebben van de staking. FNV-bestuurder Paula Verhoef benadrukt dat de keuze tussen wel of niet staken bij de werkgevers ligt. ,,Als werkgevers niet over de brug komen, gaan de stakingen door. Ook na de examentijd."

In een eerder onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao was afgesproken dat er per busregio maatwerk kon worden toegepast om de werkdruk te verlagen. Direct daarna riepen lokale managers al tegen chauffeurs dat ‘er toch niets gaat veranderen.’ Jack d’Hooghe, buschauffeur en lid van de FNV-onderhandelingsdelegatie: ,,Werkgevers nemen ons na vijf stakingsdagen nog steeds niet serieus. We praten al jaren over de werkdruk, maar maatregelen blijven uit. We gaan door met acties tot er concrete afspraken liggen over het terugdringen van die werkdruk."

De cao Streekvervoer geldt voor 12.000 werknemers.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement