Volledig scherm
Ineke Otte in de film Ladybug. © Bo van Scheyen

Film over Ineke Otte dingt mee naar prijs in Bhutan

VLISSINGEN - De documentaire Ladybug, this is Ineke van Bo van Scheyen is genomineerd op het Druk International Film Festival in Bhutan. De film dingt mee naar een Golden Dragon Award.

Ladybug schetst een portret van de Zeeuwse ontwerpster en kunstenares Ineke Otte. Van Scheyen volgde haar geruime tijd en filmde onder meer ontmoetingen van Otte met diverse bijzondere mensen. Ook zijn er opnamen gemaakt van haar bezoek aan New York en van de grote modeshow die zij medio vorig jaar presenteerde in het kader van haar overzichtstentoonstelling in de ZB in Middelburg.

Film by the Sea

De film ging vorig jaar september in première tijdens Film by the Sea in Vlissingen. ,,Ik heb daarna lang gezocht naar festivals waar ik een feelgooddocumentaire als deze heen kon sturen. Want een specifieke film past niet bij elk festival", zegt Van Scheyen.

Zij beschouwt het als een eer dat de documentaire juist in Bhutan is genomineerd. ,,Waar komt een kleurrijke film als Ladybug beter tot zijn recht dan in een land waar geluk en geestelijke en sociale ontwikkeling een recht is?”

Bekijk de trailer van Ladybug: