Directeur Leo Hannewijk van Film by the Sea (midden) stelt filmmaker Marnix Ruben (links) en Freek de Jonge aan het publiek voor.
Volledig scherm
Directeur Leo Hannewijk van Film by the Sea (midden) stelt filmmaker Marnix Ruben (links) en Freek de Jonge aan het publiek voor. © Lex de Meester

Film De Overkant laat echte jeugd van Freek de Jonge zien

VLISSINGEN - Zaterdagavond ging tijdens Film by the Sea in Vlissingen de korte film De Overkant in première. De film van de uit Terneuzen afkomstige Marnix Ruben is gebaseerd op een verhaal van de in Zeeland opgegroeide zanger-cabaretier Freek de Jonge.

 1. Met ‘dolksteek in de rug’ maakt Forum voor Democratie zich tot paria in de Staten
  PREMIUM

  Met ‘dolksteek in de rug’ maakt Forum voor Democratie zich tot paria in de Staten

  MIDDELBURG - Forum voor Democratie is een paria geworden in Provinciale Staten. In de laatste stemming voor de vakantie bestempelde fractievoorzitter Fred Walravens een breed gedragen voorstel om in Den Haag te lobbyen voor een tolvrije Westerscheldetunnel onverwacht als een motie van afkeuring tegen het dagelijks provinciebestuur. Die diende hij ook prompt in. Trillend van verontwaardiging noemde fractievoorzitter Joan van Burg (SGP) dit een ‘dolksteek in de rug'.
 1. Zeeuwse Zomerfoto’s: Wachten op het juiste licht

  Zeeuwse Zomerfoto’s: Wachten op het juiste licht

  De lezers van de PZC en de bezoekers van onze site sturen ons weer foto's toe die hen een zomers gevoel geven. Twee keer per week, op dinsdag en op vrijdag, plaatsen wij een pagina in de krant met een selectie uit de foto's die ons zijn toegestuurd via de tool die onderaan dit artikel te vinden is. Iedere week staat in de krant van vrijdag en op de site wie de weekwinnaar is geworden. Aan het einde van de zomer kiezen we de foto die ons het meest zomerse gevoel van allemaal gaf. De maker van die foto ontvangt een iPad ter waarde van 350 euro. De winnaars van de acht weekprijzen kunnen gratis bij Smartphoto een fotoboek XL samenstellen ter waarde van 49,95.