Directeur Jan Doense van Film by the Sea.
Volledig scherm
Directeur Jan Doense van Film by the Sea. © Lex De Meester

Film by the Sea in april in Terneuzen

TERNEUZEN - Van donderdag 16 tot en met zaterdag 18 april vindt in Terneuzen de eerste editie plaats van Film by the Sea Zeeuws-Vlaanderen, met een ‘compacte’ programmering. 

Die programmering wordt volledig verzorgd door het team van Film by the Sea in Vlissingen. Directeur Jan Doense van Film by the Sea verklapte in de nieuwsbrief van FbtS vast dat naast diverse voorpremières ook enkele films op het programma zullen staan die tot op heden nog niet in Zeeuws-Vlaanderen of Zeeland te zien, waren maar waar wel regelmatig naar gevraagd werd. ‘Film by the Sea Zeeuws-Vlaanderen zal dus the best of both worlds bieden voor liefhebbers van de betere arthouse- en crossoverfilm.’ Doense zei eerder al dat hij de opdracht heeft de naamsbekendheid van Film By The Sea buiten de provincie te vergroten. In januari was er een FbtS op Schiermonnikoog, met negen films. Doense zei niet uit te sluiten dat Film by the Sea op meer plaatsen in het land opduikt. ,,Ik zou het leuk vinden het dan kleinschalig en op minder voor de hand liggende plekken te doen.” 

  1. In een omgeving tussen natuur en akkers is het alsof alles zijn normale gangetje gaat
    PREMIUM
    COLUMN MARLEEN BLOMMAERT

    In een omgeving tussen natuur en akkers is het alsof alles zijn normale gangetje gaat

    In de vroege ochtend hang ik de klamme was op de draad. Mijn handen verkleumen langzaam. De wind bolt de witte lakens en snijdt door mijn te optimistisch gekozen voorjaarstrui. Ik ril. Een winddichte jas was meer op zijn plaats geweest. De zon is hier pas over een uurtje. Wanneer het lukt om een plekje zonder wind te vinden, is ‘ie al in staat om weldadig te warmen: echt terrasweer. Maar de terrassen zijn leeg, de stoelen gestapeld als wachters voor de deur. Dit keer niet wachtend op de zon, maar op het loslaten van de regels rond de afstand die we tot elkaar moeten bewaren. De meeste horeca-eigenaren zien de toekomst onzeker en met vrees tegemoet. Wie dit uit wil zingen, moet diepe zakken hebben. Ik prijs me gelukkig met een inkomen dat niet meteen is weggevallen.