Volledig scherm
Filip de Winter © Robert Van Den Berge

Filip Dewinter houdt Zeeuwse PVV ‘eigen volk eerst’ voor

NIEUWDORP - Terwijl in Middelburg de Vlaamse en Nederlandse regering verdergaande samenwerking bespraken, maakte de voorman van het Vlaams Belang Filip Dewinter maandagavond tijdens een bijeenkomst van de PVV hier weinig woorden aan vuil. Centraal stond zijn slogan ‘Eigen volk eerst' en ‘grenzen dicht’. 

Het Vlaams Belang was met een zware delegatie naar Nieuwdorp afgereisd om te spreken voor de aanhang van de PVV. Naast De Winter was ook senator Anke Van Dermeersch en Kamerlid Jan Pennis aanwezig bij de bijeenkomst. De Zeeuwse PVV-voorman en senator Peter van Dijk had Eerste Kamerleden Dannij van der Sluijs en Ton van Kesteren meegenomen. Op de bijeenkomst waren naar schatting honderd PVV-sympathisanten afgekomen.

Grenzen

Niet de samenwerking tussen de havens, de Westerschelde, openbaar vervoer of andere Vlaams-Zeeuwse kwesties besprak de Dewinter, maar zijn bekende hoofdthema's hadden wel alles met grenzen  te maken: immigratie en islamisering. Hij waarschuwde de Zeeuwen tegen de gedachte dat het in hun provincie allemaal niet zo'n vaart zal lopen. ,,Dan hoor ik uw volksvertegenwoordigers zeggen: ‘Ja hier in Zeeland leeft dat toch minder, want bij ons is dat niet echt een issue. Dat zal wel. En als ik hier rondloop zie ik wel dat het geen  Amsterdam of Rotterdam is. En hou dat vooral zo. Het water heeft u bedreigd, maar het heeft u ook beschermd tegen de massa-immigratie, multi-culturalisering en de islamisering.”

Volgens Dewinter zal Zeeland niet ontsnappen ‘aan de mondiale realiteit'.  Dewinter pleitte om de grenzen te sluiten naar Hongaars voorbeeld. ,,Een land zonder grenzen is geen land.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement