Legervoertuigen in de Steenstraat in Hulst vanwege de opening van de expositie 75 jaar Slag om de Schelde, afgelopen zomer.
Volledig scherm
Legervoertuigen in de Steenstraat in Hulst vanwege de opening van de expositie 75 jaar Slag om de Schelde, afgelopen zomer. © Peter Nicolai

Figuranten gezocht voor film Slag om de Schelde

BROUWERSHAVEN - Brouwershaven is op 11 en 12 december het decor voor opnames voor de film De Slag om de Schelde. Castingbureau Multa Casting zoekt daarvoor mannen in de leeftijd van 15 tot 35 jaar voor verschillende militaire rollen. 

De Slag om de Schelde brengt de ‘vergeten’ veldslag tijdens de Tweede Wereldoorlog in beeld, maar gaat onderhuids ook over het persoonlijke leven van jongeren in een oorlog. Voor de film zijn veel figuranten nodig, onder meer voor het naspelen van een ‘battle’.  

De eerste grote draaidag zal plaatsvinden in het Belgische Sint-truiden op 25 en 26 november. Multa Casting zoekt ook daarvoor heren (15-35 jaar) voor verschillende militaire rollen en als vliegtuigpersoneel. Zij moeten beide dagen beschikbaar zijn. Er is een vergoeding van €40,- per persoon per dag beschikbaar inclusief reiskosten. Voor heren met militaire ervaring is een vergoeding beschikbaar van €70,- per dag. Op 22 november zal er een doorpas plaatsvinden voor deze draaidagen. Dit duurt maximaal 30 minuten. Hiervoor is een extra vergoeding van €20,- beschikbaar. Belangrijk is wel dat de figuranten niet langer zijn dan 1.84 en confectiemaat 44 t/m 52 hebben en maximaal schoenmaat 46. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar info@multacasting.nl met daarin een foto, leeftijd, kledingmaten en telefoonnummer, met als onderwerp ’Slag om de Schelde’. 

Distributeur September Film brengt de film op 26 november 2020 uit in de bioscoop. Netflix brengt de film naar haar leden wereldwijd, met uitzondering van Nederland.