Volledig scherm
ANP

Fietsmuseum in Poortvliet is open voor het publiek

POORTVLIET - Fietsmuseum Vieux Vélo in het gehucht Strijenham bij Poortvliet is sinds deze week open voor het publiek.

Initiatiefnemer Cees van den Berg werd zo'n twintig jaar geleden, toen hij een oude fiets opknapte, besmet met het 'fietsvirus'. Sinds die tijd verzamelt hij alles over de tweewieler. Een aantal jaar geleden liep hij op een rommelmarkt Simon Groen uit Middelharnis tegen het lijf, ook een liefhebber. Sinds die tijd trekken de twee samen op.

Naast de woning van Van den Berg in Strijenham hebben ze nu een heus museumpje ingericht. De hele geschiedenis van de fiets is er te zien.

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan een toiletblok en een overkapping, waaronder nog meer fietsen kunnen worden tentoongesteld. "Daarmee is het museum klaar", stelt Van den Berg.

Vieux Vélo (Frans voor oude fiets) heeft geen openingstijden. Wie wil komen kijken, kan bellen voor een afspraak (0166-612648). "Ik kan niet hele dagen gaat zitten wachten tot er iemand komt", verklaart Van den Berg.

  1. Bietenboten aangekomen in Zeeland: ‘Hééééy.... Bie(r)tje?’
    Video

    Bietenbo­ten aangekomen in Zeeland: ‘Hééééy.... Bie(r)tje?’

    YERSEKE - Hij liet zijn snor staan, heeft speciaal een lederhosen aangetrokken en installeerde zelfs een skibox op zijn zeiltjalk de Stormvogel. Zo doet schipper Benjamin Verboom mee aan de jaarlijkse Bietenrace. ,,Over een goede suikerbiet moet een laagje vorst geweest zijn. Dat hebben we in Nederland niet meer gehad, daarom hebben wij ze dit jaar uit de Alpen gehaald”, verklaart Verboom, terwijl de glaasjes Jägermeister worden ingeschonken.