Volledig scherm
Optreden van Evil Empire Orchestra, vorig jaar op ZeelandJazz in de Kloveniersdoelen in Middelburg. © Lex de Meester

Festival ZeelandJazz gaat dit jaar niet door

UpdateTERNEUZEN - Er komt dit jaar geen ZeelandJazz. Het festival, dat jaarlijks in juni in Terneuzen en Middelburg wordt gehouden, noemt ‘een opeenstapeling van ernstige problemen’ als reden voor de annulering.

,,Ziekte binnen het bestuur was een van die problemen", zegt vice-voorzitter Hans Zuiderbaan. ,,De wet van Murphy was volop aanwezig. Daardoor heeft hele voorbereidingstraject enorme vertraging opgelopen. Uiteindelijk zagen we in dat we het nooit meer goed voor elkaar zouden krijgen. Dan kun je beter op tijd de stekker eruit trekken.”

Zuiderbaan hoopt op een ‘doorstart’ in 2020, waarschijnlijk in een nieuwe opzet en in een breder verband. ZeelandJazz had de laatste jaren, vooral in Middelburg, grote moeite om geld binnen te halen en voldoende publiek te trekken. Het festival is in gesprek met een aantal partijen. ,,Middelburg is volop in ontwikkeling", zegt Zuiderbaan. ,,Ik heb goede hoop dat we daarbij kunnen aanhaken.”

ZeelandJazz ontstond in 2016 door een samenvoeging van Scheldejazz in Terneuzen en het International Jazzfestival Middelburg.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bietenboten aangekomen in Zeeland: ‘Hééééy.... Bie(r)tje?’
    Video

    Bietenbo­ten aangekomen in Zeeland: ‘Hééééy.... Bie(r)tje?’

    YERSEKE - Hij liet zijn snor staan, heeft speciaal een lederhosen aangetrokken en installeerde zelfs een skibox op zijn zeiltjalk de Stormvogel. Zo doet schipper Benjamin Verboom mee aan de jaarlijkse Bietenrace. ,,Over een goede suikerbiet moet een laagje vorst geweest zijn. Dat hebben we in Nederland niet meer gehad, daarom hebben wij ze dit jaar uit de Alpen gehaald”, verklaart Verboom, terwijl de glaasjes Jägermeister worden ingeschonken.