Volledig scherm
© Eldridge Pentury

FC Dauwendaele traint niet op kunstgras

MIDDELBURG - Op de kunstgrasvelden van de voetbalverenigingen FC Dauwendaele (Middelburg) wordt tot vrijdag niet getraind.

Het bestuur heeft dat besloten en overlegt aanstaande vrijdag met de gemeente of er dit weekeinde wel gespeeld kan worden op die velden. Ze vinden het, aldus Dauwendaele-voorzitter Hans Poortvliet, nu niet verantwoord onnodige risico's te nemen door toch op die velden te trainen.

Vorige week ontstond onrust na berichten dat kinderen die op die velden sporten vaker leukemie krijgen. Het gaat om kunstgrasvelden die opgevuld zijn met rubber korrels.

  1. Stuiteren over de Schelde
    video

    Stuiteren over de Schelde

    TERNEUZEN - Een Ferrari huren en daar met de directie wat rondjes mee gaan racen, is al lang niet meer origineel. Met je zakenrelaties in een opblaasboot van 250 PK met bijna honderd kilometer per uur over de golven in de Put van Terneuzen stuiteren, dáár kun je mee thuiskomen. Publiek was er amper, de kapiteins en bemanning deden het varen in de rigid inflatable boats tijdens de Corporate Rib Rally meer voor eigen eer en glorie. De passagiers van de snelle huurboten konden na de vaartocht nog even netwerken in een droog pak.