Volledig scherm
ldm13/04/2017 - Dishoek - echtpaar vermoord - © Lex De Meester

Familiedrama Dishoek: Servische man schoot vrouw dood en daarna zichzelf

DISHOEK - De 43-jarige Middelburger die donderdagochtend dood werd aangetroffen in Dishoek, heeft eerst zijn vrouw (39) doodgeschoten en daarna met hetzelfde vuurwapen zichzelf. 

De politie concludeert dat na groot forensisch sporenonderzoek dat dinsdag is afgerond. Zaterdag zijn er secties op de lichamen verricht. De officier van justitie en politie stelden daarna vast dat het ging om een familiedrama.

Het Servische echtpaar zou volgens buurtbewoners regelmatig ruzie hebben gehad. Na een melding van huiselijk geweld, heeft de man in april 2016 een huisverbod gekregen. Dat werd niet verlengd door de burgemeester, omdat het echtpaar aangaf toch weer samen verder te willen.

Rond de jaarwisseling kreeg de politie opnieuw een melding over huiselijk geweld. De man werd toen gearresteerd en kreeg op 5 april, vorige week dus, zijn straf te horen: een gebiedsverbod en verplichte agressiereguleringstherapie. De vrouw had aangegeven te willen scheiden. 

Burgemeester Harald Bergmann van Middelburg zei vorige week nog dat het drama niet was te voorkomen. "Verschillende instanties hebben hulp aangeboden aan het gezin. Maar het besluit ligt uiteindelijk bij het echtpaar of ze daaraan willen meewerken", zegt hij. Zo werd er bijvoorbeeld tijdelijk onderdak op een ander adres voorbereid voor de vrouw, die later besloot dat niet meer te willen. ,,Dat is haar eigen keuze."

De vader en moeder werden donderdagochtend dood gevonden in de bossen bij Dishoek. Het was meteen duidelijk dat er geweld was gebruikt. Direct na de vondst ging de politie naar het ouderlijk huis aan de Tamariskenlaan in Middelburg en werden de kinderen, van wie drie meerderjarige (18, 22 en 23) en twee minderjarige (13 en 3), in veiligheid gebracht. 

Lees ook

Identiteit slachtoffers geweldsdelict Dishoek officieel bevestigd
Servisch stel dood door vuurwapen; oorzaak in relationele sfeer
Politie zet onderzoek dood duo in Dishoek voort
Man en vrouw door geweld om het leven gekomen in Dishoek