Volledig scherm
De ontmoeting tussen vader en dochter op Schiphol. © KRO-NCRV

Familie dementerende Goesenaar dankbaar voor duizenden steunbetuigingen na viral video

VIDEOGOES - Jantina Koomen uit Goes is dankbaar voor de duizenden steunbetuigingen die ze kreeg nadat een video over haar dementerende man Gerard viral ging op internet. Dat vertelde ze gisteren in het tv-programma RTL Late Night.

Jantina en Gerard waren vorige week te zien in het KRO-NCRV-programma Hello Goodbye. Ze werden op Schiphol gefilmd terwijl ze wachtten op hun dochter Sylvia die uit Florida aankwam. Jantina vertelde liefdevol over het zware leven met haar dementerende man. Ze hoopte dat Gerard hun dochter zou herkennen. Maar toen die kwam aanlopen reageerde haar man met de woorden: "Ze zeggen dat jij mijn dochter bent." Bij dochter Sylvia sprongen de tranen in de ogen.

Tekst gaat verder onder de video.

Volledig scherm
Jantina met haar man Gerard. © KRO-NCRV

De beelden werden ruim 2 miljoen keer bekeken, alleen al op Facebook. De dagen na de uitzending regende het steunbetuigingen bij de familie Koomen. "We kregen zoveel berichtjes", zei Jantina bij RTL Late Night. "En dan sta je helemaal versteld. Het waren allemaal lofprijzingen. Daar was ik mijzelf niet van bewust."

De zorg voor haar man, cliënt bij het SVRZ in Goes, wordt steeds zwaarder. Begeleiding krijgt Jantina amper en de laatste maanden gaat het ziekteproces steeds sneller. Daardoor moet ze continu bij hem blijven. Toch is haar liefde voor Gerard te groot om hem naar een tehuis te sturen. "Het geeft me zoveel voldoening als ik een lekker appeltje voor hem schil. Dan denk ik: Ah mijn lieve jongen, ik wil zo lang mogelijk voor je blijven zorgen." 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement