Volledig scherm
Twee F16's © Ministerie van Defensie

F16's stunten boven Zeeland voor tv-serie

UpdateVLISSINGEN - Wie vandaag en morgen F16's en andere vliegtuigen capriolen ziet uithalen boven Zeeland, hoeft niet te schrikken: dat gebeurt in verband met opnames voor een televisieserie. 

De Koninklijke Luchtmacht meldt dat op Twitter. Er wordt gevlogen met twee F16's, een PC7, C130 en een civiele helikopter van waaruit de opnamen worden gemaakt. De ‘bijzondere manoeuvres’ kunnen volgens de luchtmacht lijken op een onderschepping of achtervolging. 

De opnames worden vandaag en morgen gemaakt. Het gaat om twee vluchten per dag, aldus kapitein Suzanne De Boer-Mateijsen. Een vlucht in de ochtend en één in de middag. Er wordt gevlogen boven Zeeland, West-Brabant en Scheveningen. Er kan sprake zijn van enige geluidsoverlast. 

De luchtmacht kan niet aangeven waar precies en hoe laat de vliegtuigen overkomen. ,,Exacte operationele informatie geven wij niet vrij", reageert De Boer-Mateijsen. Dat heeft ook te maken met de planning van de opnames, het overige luchtverkeer en het weer, legt ze uit. Ook kan ze niet vertellen voor welk programma de opnames worden gemaakt. ,,Wij hebben afspraken met de producer en de omroep dat wij dit nog niet vrij mogen geven. Eind van de zomer wordt hier wel meer over bekend.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement