De akoestische band Woodworks gaf woensdagmiddag een mini-concert voor bewoners van Hof van Sint Pieter in Middelburg.
Volledig scherm
PREMIUM
De akoestische band Woodworks gaf woensdagmiddag een mini-concert voor bewoners van Hof van Sint Pieter in Middelburg. © Carien Borst

Even een lichtpuntje in de ingestorte wereld van Emergis-cliënten

MIDDELBURG - De wereld van de 250 Zeeuwen die in de war zijn en beschermd wonen ligt door de corona-maatregelen compleet stil en dat maakt hen angstiger of depressiever dan ze normaal al zijn. Om hen een hart onder de riem te steken, geven Zeeuwse muzikanten deze en volgende week een reeks mini-concerten.

Van de 1 miljoen Nederlanders die al te maken heeft met psychische klachten, heeft de helft meer last van angst, depressiviteit of paniek, bleek woensdag uit onderzoek van stichting MIND. Ze weten niet hoe ze deze periode met vergaande maatregelen moeten doorkomen. Dat geldt ook voor de 250 Zeeuwen die - verspreid over Zeeland - in elf beschermde woonvormen van zorginstantie Emergis leven. Ze hebben langdurig zorg en begeleiding nodig. ,,Het gaat om mensen die angstig, depressief of verslaafd zijn, of gevoelig zijn voor psychoces. Of een combinatie van dat alles”, vertelt Carien Borst van Emergis.

De dagbesteding is weggevallen