Het was wennen om elektrisch te koken als je al wat ouder bent, maar Etiënne Kendt is meer dan tevreden met zijn nieuwe inductiekookplaat.
Volledig scherm
PREMIUM
Het was wennen om elektrisch te koken als je al wat ouder bent, maar Etiënne Kendt is meer dan tevreden met zijn nieuwe inductiekookplaat. © Kelly Thans

Etiënne (82) zag op tegen de renovatie van zijn flat, maar is nu tevreden: ‘Al maanden geen rekening meer gezien’

met pollGoed voor het klimaat en goed voor de portemonnee, moeten ze gedacht hebben bij Woongoed Zeeuws-Vlaanderen. En dus ging de Generaal Meijerflat in Axel van het gas. Bewoner Etiënne Kendt (82) stond niet echt te juichen. Maar nu hij al maanden geen rekening meer krijgt van ‘de Delta’ is hij tevreden.

  1. Met het eten van hart, lever en schapenvet betuigen Veerse smulpapen hun liefde voor Schotland en dichter Robert Burns
    PREMIUM

    Met het eten van hart, lever en schapenvet betuigen Veerse smulpapen hun liefde voor Schotland en dichter Robert Burns

    Jaap kookte een Schotse (avond)maaltijd voor mensen die, op initiatief van de Stichting Veere-Schotland, wel in zijn voor een Burns Supper. Rond de geboortedag van Robert Burns (25 januari) worden diners gehouden om leven en werk van de Schotse dichter des vaderlands te gedenken. En wat kan je dan beter op het menu zetten dan haggis, dat mede tot hét Schotse gerecht uitgroeide door Burns’ lofdicht ‘To a haggis’. Orgaanvlees laat veel kaaskoppen gruwelen, maar de meeste deelnemers aan het Burns Supper in het tot eethuis gepromoveerde kerkgebouw De Korenmaat smulden van de kruidige spijs.