Ernstig ongeluk op Deltaweg bij Wilhelminadorp: 16 gewonden, weg uren dicht

videoWILHELMINADORP - Bij een ernstig ongeluk op de Deltaweg (N256) bij Wilhelminadorp zijn donderdag even voor vier uur zestien personen gewond geraakt. De weg was een groot deel van de avond afgesloten voor onderzoek.

Vier auto’s zijn bij de aanrijding betrokken geraakt. Een aantal gewonden, onder wie enkele kinderen, is met ambulances afgevoerd naar het ziekenhuis. Over de aard van hun verwondingen is nog niks bekend. De weg tussen Goes en de Zeelandbrug was in beide richtingen afgesloten. Verkeer werd omgeleid via de N57.

Over de toedracht van het ongeluk is nog niks bekend. De politie moet nog spreken met betrokkenen van het ongeluk. ,,De medische zorg gaat daarbij voor‘’, zegt woordvoerder Eric Passchier. ,,Het onderzoek zal nog dagen, misschien wel weken, in beslag nemen voordat bekend is wat er precies is gebeurd.‘’

Jitske Plugge uit Zierikzee reed met haar auto over de Deltaweg en hielp de slachtoffers. ,,Het was hartverscheurend.‘’ Plugge was verbolgen over weggebruikers die passeerden en niet stopten. Sommigen maakten wel beelden met hun mobiele telefoon. De politie zegt dat er kentekens zijn genoteerd en dat de filmers een boete kunnen verwachten.

De weg is na de A58 de drukste route in Zeeland. Er zijn regelmatig problemen met de doorstroming en de verkeersveiligheid. De inrichting voldoet niet aan de huidige eisen en wensen, daarom wordt al langer bekeken of volledige verdubbeling van de weg tussen Goes en de Zeelandbrug mogelijk is. Dat gaat tussen de 75 en 150 miljoen euro kosten. Minder ingrijpende varianten om de route te verbeteren, vergen investeringen van enkele tientallen miljoenen euro’s.

Volledig scherm
© HV Zeeland
Volledig scherm
© HV Zeeland
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement