Volledig scherm
Erik van 't Padje bij zijn bedrijf in Middelburg. © Eldridge Pentury

Erik van 't Padje sprakeloos na aanhouding Brech

VLISSINGEN - Erik van 't Padje uit Ritthem is sprakeloos door het nieuws dat Jos Brech die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, in Spanje is opgepakt. ,,Ik heb hier geen woorden voor, zit met tranen in mijn ogen", laat hij weten. Van 't Padje heeft in het verleden samen met Brech gebushcraft.

,,Dit is een einde aan alle ellende. Heel veel mensen hebben heel hard gewerkt om hem te vinden. Dit is echt waanzinnig. Ik ben zo blij dat dit eindelijk gestopt is", aldus Van 't Padje.

Volgens hem is het nu belangrijk dat Jos Brech gaat praten. ,,Hij moet nu een verklaring afleggen, daar is absoluut de hoop op gericht. Hij heeft twintig jaar rondgelopen. Nu moet ie praten. Was het een ongeluk, is het expres gebeurd? Niemand weet het."

De man uit Ritthem werd weken geleden al door de politie op de hoogte gebracht van het feit dat dna-onderzoek had uitgewezen dat Brech betrokken is geweest bij de dood van Nicky Verstappen. Van 't Padje was toen al bezig met een zoektocht naar Brech en zette die op nadrukkelijk verzoek van de politie voort. 

"Ik heb er toen alles aan gedaan om te helpen, door mee te denken en tips te geven", liet Van 't Padje vorige week aan de PZC weten. "Alles wat wij in de zoektocht hebben gedaan, hebben we met de politie gedeeld om maar te zorgen dat hij binnengehaald zou kunnen worden. Het is een complete rollercoaster."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement