Volledig scherm
PREMIUM
© rgbstock.com

Er zijn in Zeeland weinig egels geteld tijdens het jaarlijkse Egelweekend

VLISSINGEN - Afgelopen weekend zijn in tuinen door het hele land bijna 2500 egels geteld. De meeste zijn gezien in de provincies Zuid- en Noord-Holland en Gelderland. Zeeland staat op de elfde en een na laatste plaats. Maar dat betekent niet automatisch dat het slecht met de egel gaat.

 1. Fietsbloggers Laura en Irene testen vernieuwde kustfietsroute uit

  Fietsblog­gers Laura en Irene testen vernieuwde kustfiets­rou­te uit

  RENESSE – Het Landelijk Fietsplatform lanceerde deze zomer de vernieuwde LF kustroute, een langeafstand fietsroute die loopt van Cadzand-Bad tot Bad Nieuweschans in Groningen. Dit weekend deden bloggers en fietssters Laura Maat en Irene Maaskant uit Rotterdam Zeeland aan ter ere van de promotie van die route. Ze werden ontvangen op Strandpark de Zeeuwse Kust in Renesse door onder andere gedeputeerde van de provincie Zeeland Dick van der Velde en wethouder Daniël Joppe van Schouwen-Duiveland.
 2. Belevenistafel brengt het Zeeuws Museum bij mensen thuis
  PREMIUM

  Belevenis­ta­fel brengt het Zeeuws Museum bij mensen thuis

  MIDDELBURG - Door met een vinger op een afbeelding te drukken stapt mevrouw Versluijs voor even de wereld van het Zeeuws erfgoed in. Ze is een van de eersten die kennis mag maken met de belevenistafel van het Zeeuws Museum waardoor ze informatie krijgt over tien topstukken. Daarvoor hoeft ze deur niet meer uit. ,,Ik heb het gevoel dat ik vandaag in het museum ben geweest, maar we waren toch thuis. Dit is erg leuk om samen te doen.”