Vleesboerderij Boot in Kerkwerve
Volledig scherm
Vleesboerderij Boot in Kerkwerve © Marieke Mandemaker

Er ligt geld in Brussel klaar voor Zeeuwen met een goed idee voor het platteland

MIDDELBURG - Er ligt 840.000 euro Europese subsidie te wachten voor Zeeuwen met een goed idee voor het platteland. Plannen moeten de lokale economie aanjagen en/of een dorp leefbaarder maken. 

Het Europese potje voor plattelandsontwikkeling is bedoeld voor kleinschalige initiatieven. Voor Midden- en Noord-Zeeland is de voorwaarde dat plannen de vrijetijdseconomie vooruit helpen. Lokale boeren moeten daarin een rol spelen. In Zeeuws-Vlaanderen draait het om werk in de agrarische sector, gecombineerd met leermogelijkheden en vrijetijdsbesteding.

  1. Genezen ic-patiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’
    PREMIUM

    Genezen ic-pa­tiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’

    MIDDELBURG - De kwetsbaarheid van de mens, is een thema dat de Middelburgse kunstschilder Jos Pielage (1951) tot uitdrukking brengt in zijn werk. ,,Hoe fragiel het menselijk leven is en hoe geluk of pech afhangt van factoren die buiten ons liggen, maar vaak alles bepalen”, meldt hij op zijn website. Hij ondervond die kwetsbaarheid letterlijk aan den lijve, toen hij besmet raakte met het coronavirus. Hij belandde op de intensive careafdeling van ziekenhuis Adrz in Goes. Donderdag rond het middaguur mocht hij als eerste genezen IC-patiënt naar huis.