Eppie Klein
Volledig scherm
Eppie Klein © Do Visser

Eppie Klein (SGP) informateur bij waterschap

MIDDELBURG - Eppie Klein gaat bij waterschap Scheldestromen aan de slag als informateur. Hij zal onderzoeken welke partijen een nieuw dagelijks bestuur kunnen vormen.

Klein is voor de klus gevraagd door Marien Weststrate van de Partij voor Zeeland. De partij kwam vorige week als winnaar uit de bus bij de verkiezingen. Zij haalde 434 stemmen meer dan het CDA.

Eppie Klein is SGP-politicus, heeft een organisatieadviesbureau en was onder meer waarnemend burgemeester van Lingewaal (2006) en Renkum (2007). Na de gemeenteraadsverkiezingen werd hij vorig jaar aangesteld als informateur in Reimerswaal. Dat leidde tot de verrassende combinatie van SGP en PvdA met Leefbaar Reimerswaal, de lokale partij van Weststrate.

Het nieuwe algemeen bestuur van het waterschap wordt donderdag geïnstalleerd. Partij voor Zeeland zal dan ook aangeven hoe zij het informatieproces verder vorm wil geven. Klein is tijdens deze vergadering aanwezig.

Schuldenlast

De informateur praat de komende tijd met alle tien fracties, om te horen hoe zij tegen de nieuwe bestuursperiode aankijken en hoe zij een nieuw dagelijks bestuur voor zich zien. Onderwerpen die daarbij zeker aan de orde komen zijn de schuldenlast van honderden miljoenen, de kerntaken van het waterschap en hoe om te gaan met het klimaat. Deze thema's komen later terug in het nieuwe bestuursprogramma. Weststrate streeft naar een breed gedragen programma.

Het is voor het eerst dat bij het Zeeuwse waterschap een informateur wordt aangesteld. De Partij voor Zeeland wil daarmee zorgen voor een transparante procedure. Het samenstellen van een dagelijks bestuur mag maximaal 3 maanden duren.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement