Volledig scherm
De Willem-Alexander in betere tijden. © PZC

En wéér pech voor fietsvoetveer Vlissingen/Breskens: veerboot dagen uit de vaart door koelvloeistoflek

BRESKENS/VLISSINGEN - De ‘comeback’ van de veerboot Willem-Alexander tussen Vlissingen en Breskens was maar van korte duur. Opnieuw ligt de pont uit de vaart vanwege pech: een koelvloeistoflekkage in de motor.

De pont was tot 1 november al drie maanden uit de roulatie vanwege een kapotte generator. Sinds vandaag ligt de boot opnieuw stil. De extra afvaarten vanuit Vlissingen (16.18 en 17.18 uur) en Breskens (16.48 en 17.48 uur) komen te vervallen.

,,Heel vervelend", zegt directeur Martin Martens van Westerschelde Ferry. ,,Vooral na zo'n periode van langdurige uitval. Het is gewoon pure pech, er is geen andere reden.” Naar verwachting is het probleem donderdag hersteld. Tot die tijd moeten reizigers rekening houden met minder vaarten tijdens de avondspits. Er worden geen bussen ingezet.

Zowel de Willem-Alexander als veerboot Máxima kampten de laatste jaren regelmatig met technische mankementen. 

  1. Mariniers willen geen verkering met Zeeland: ‘Het ligt niet aan jou. Het ligt aan ons’
    PREMIUM
    Reportage

    Mariniers willen geen verkering met Zeeland: ‘Het ligt niet aan jou. Het ligt aan ons’

    DOORN - Ruim twee uur rijden is het, van Vlissingen naar Doorn. Moet je nog hopen dat er geen files zijn, anders komt er zó een half uur bij. En toch: ,,Die reistijd naar Vlissingen is echt het punt niet”, zegt de marinier met de blonde kuif die net buiten het kazerneterrein wat rekoefeningen doet. Hij klinkt enigszins verbeten. Alsof een marinier zich daardoor zou laten tegenhouden! ,,Ik ken genoeg mariniers die ver moeten rijden om naar hun standplaats te komen. Twee, drie uur. Jawel. En ‘s avonds weer terug. Láchend. Echt.”