Volledig scherm
Emma Pattenier (links) en Eva Lobbezoo. © ZB | Bibliotheek van Zeeland

Emma Pattenier en Eva Lobbezoo zijn de beste Zeeuwse voorlezers

MIDDELBURG - Emma Pattenier van Kindcentrum ’t Paalhoofd uit Zoutelande heeft de Zeeuwse finale van de voorleeswedstrijd voor basisscholieren gewonnen. Zij zal Zeeland vertegenwoordigen op 22 mei tijdens de landelijke finale in de Schouwburg van Amstelveen. Dan wordt bepaald wie zich de Nationale Voorleeskampioen 2018 mag noemen.

Emma las een fragment voor uit Suzy D. van Karen Saunders. De jury vond het aangenaam om naar haar verhaal te luisteren. Zelas gedegen voor, zonder te overdrijven, aldus de jury.
Zaterdag deden acht basisschoolleerlingen mee aan de provinciale voorleesfinale in de ZB | Bibliotheek van Zeeland. De andere deelnemers waren: Zoë Gude (Kohnstammschool, Goes), Stijn Kalverboer (Franciscusschool, Middelburg), Vicky Dankaart (’t Geuzennest, Biervliet), Floortje van der Schraaf (Don Boscoschool, ’s-Heerenhoek), Victor Weeda (Sint Bernardusschool, Clinge), Veronique Lemsom (Het Stapelhof, Renesse) en Indy de Schrijver (Willibrordusschool, Hulst).

Tegelijkertijd streden drie studenten van de Pabo in Vlissingen om een plaats in de landelijke voorleesfinale voor Pabostudenten op 28 mei in Utrecht. De in de zaal aanwezige kinderen vonden dat Eva Lobbezoo het beste voorlas uit het boek Overwintering op Nova Zembla.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement