Elte Rauch aan boord van haar schip 'De Tijd zal het Leren' waar ze samen met haar man en hond op woont en vaart. Tevens is hier haar uitgeverij HetMoet gehuisvest, de enige varende uitgeverij van Nederland.
Volledig scherm
PREMIUM
Elte Rauch aan boord van haar schip 'De Tijd zal het Leren' waar ze samen met haar man en hond op woont en vaart. Tevens is hier haar uitgeverij HetMoet gehuisvest, de enige varende uitgeverij van Nederland. © Guido Benschop

Elte heeft nog altijd een band met de zeven kleuren van de Schelde

EENS EEN ZEEUWElte Rauch (1980) stak de zevenkleurige Schelde over, op zoek naar een wereld die veranderd was. Ze ging vele wateren over en woont op een boot. De zee is haar tuin en haar uitgeverij vaart. Schrijven doet ze aan de dijk.

 1. Rijen voor winkels en terrassen in drukke binnenstad: ‘In de buitenlucht voel ik me veilig’
  PREMIUM
  VIDEO | POLL

  Rijen voor winkels en terrassen in drukke binnenstad: ‘In de buiten­lucht voel ik me veilig’

  MIDDELBURG - In de binnenstad van Middelburg, maar ook in Domburg, kun je deze week over de hoofden lopen. Terrassen en parkeerplaatsen zijn vol, en voor sommige winkels staan rijen. Een gevaarlijke situatie, vindt immunoloog Ger Rijkers van de UCR. ,,Buiten zijn mensen de regels helemaal kwijt.” Bezoekers hebben geen moeite met de drukte. ,,Je moet gewoon een beetje opletten.”
 2. Voor Kjeld is Afghanistan een trauma: ‘Ik heb niet kunnen afmaken waar ik voor ging’
  PREMIUM
  REPORTAGE

  Voor Kjeld is Afghanis­tan een trauma: ‘Ik heb niet kunnen afmaken waar ik voor ging’

  Tien jaar geleden diende Sergeant Kjeld Zwier uit Vlissingen in de Afghaanse provincie Uruzgan. De PZC volgde toen vijf Zeeuwse militairen die in het kader van de Navo-missie naar Afghanistan waren uitgezonden. Sergeant Kjeld, tweede luitenant Thijs en chauffeur Bushmaster Marc kijken terug op de vijf maanden dat zij daar dienden. Voor Kjeld eindigde de missie in een diep persoonlijk trauma.
 1. Suppen op de Veste in Middelburg erg populair
  Play

  Suppen op de Veste in Middelburg erg populair

 2. Indrukwekkende erehaag voor Elkin Koole op Markt in Hulst
  Play

  Indrukwek­ken­de erehaag voor Elkin Koole op Markt in Hulst