Volledig scherm
© Free Images

Elke dag een beetje warmer, en mooi weekend op komst in Zeeland

VLISSINGEN - Het wordt deze week elke dag een beetje warmer in Zeeland, verwachten de deskundigen van WeerOnline. Van 20 tot 22 graden vandaag gaan de temperaturen steeds verder omhoog. Komend weekend is het weer echt zomer, met 25 tot 28 graden.

De buien die vandaag nog over trekken, zijn voorlopig de laatste. Vanaf vanmiddag wordt het al droger. Morgen schijnt de zon flink en blijft het droog. Dat weer houden we de hele week. Aan de kust stijgt de temperatuur geleidelijk naar 25 graden direct aan de kust. Verder in het Zeeuwse binnenland kan het komend weekend 28 graden worden. De wind komt deze week vooral uit het zuidwesten en heeft kracht 2 tot 3 - aan de kust af en toe kracht 4.

Tot nu toe is augustus relatief koud. In De Bilt werd tot nu toe één zomerse dag geteld, en dat was nipt: op 4 augustus werd het precies 25 graden. Normaal gesproken tellen de eerste drie weken van augustus vijf zomerse dagen. Komend weekend zou het in het zuidoosten van het land ook ‘tropisch warm’ kunnen worden. Dan moet de thermometer minstens 30 graden aangeven. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement