Volledig scherm
InterScaldes © PZC

Eindelijk gelukt! Inter Scaldes haalt na jaren wachten 3e Michelinster

KRUININGEN - Jaren hebben Jannis en Claudia Brevet van tweesterrenrestaurant Inter Scaldes in Kruiningen moeten wachten. Steeds was er de teleurstelling als bandenfabrikant Michelin zijn rode gids voor gastronomisch Nederland presenteerde. Weer geen derde ster voor de Brevets. Maar maandag gebeurde het dan toch in het De La Mar Theater in Amsterdam: het toprestaurant Inter Scaldes kreeg zijn felbegeerde derde Michelinster.

Het dit voorjaar geopende restaurant AIRrepublic van Sergio Herman in Cadzand-Bad pakt meteen een Michelinster. Alex Buiten, die een chefduo vormt met Nicolas Wentein, kon maandag niet naar Amsterdam komen. ,,Vanwege het weer. Maar dit is natuurlijk ongelooflijk.'' De verwachte tweede ster voor Pure C, ook uit de Sergio-stal en ook in Cadzand, kwam er niet. Er viel namelijk geen enkele tweede ster.

Volledig scherm
Gastvrouw Claudia (rechts) met chefkok Jannis Brevet van Inter Scaldes. © Michelin

De derde ster is een kroon op de toewijding en het vakmanschap van chef-kok Jannis en gastvrouw Claudia Brevet. Inter Scaldes is al jaren de gedoodverfde kandidaat voor een derde ster. De afgelopen vijf jaar veroverde Inter Scaldes drie keer goud en twee keer zilver in de ranglijst van het blad Lekker. Het restaurant wisselt stuivertje met driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle, met wie Inter Scaldes ook steevast aan kop staat in de Franse restaurantgids GaultMillau. Allebei kregen ze in de laatste editie 19,5 punt. Absolute top dus.

De Kromme Watergang in Slijkplaat behoudt zijn twee sterren. Spetters in Breskens, La Trinité in Sluis, 't Vlasbloemeken in Koewacht en Katseveer in Wilhelminadorp stelden hun ster ook veilig. 

Bekijk de uitreiking van de derde ster aan Inter Scaldes hieronder terug (op 01:20:00 min).

Lees ook

Recensie Inter Scaldes: Avond vol verbluffende smaak

Volledig scherm
Michelinbeoordeling © Michelin
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Van die bijzondere stemmen, die je helemaal tot rust brengen
    Column Ondine van der Vleuten

    Van die bijzondere stemmen, die je helemaal tot rust brengen

    Opeens had iedereen er de mond (of moet ik zeggen: de oren?) vol van: ASMR. Vloggers wierpen zich met verve op de autonomous sensory meridian response en maakten hilarische filmpjes waarin ze bij de microfoon in de weer gingen met haarborstels, lange nagels en kauwgom. Dat alles om de gewenste effecten te bewerkstelligen bij de luisteraar: een euforisch gevoel dat vaak begint met een prikkelende sensatie op de hoofdhuid, uitmondend in een gevoel van diepe ontspanning.