Volledig scherm
Café Hoppit raakte zwaar beschadigd. foto Ricardo Kievit © Ricardo Kievit

Eigenaar uitgebrande Hoppit gaat uit van heropening

VLISSINGEN - 'Het komt wel goed', herhaalt Frans Hut mede-eigenaar van het dinsdag uitgebrande café Hoppit in de Vlissingse Walstraat. De vader van Fans, Henk Hut, heeft de Hoppit al 39 jaar. In september van dit jaar had het veertigjarig bestaan gevierd moeten worden. Misschien is dat nu een mooie streefdatum voor een heropening.

Dinsdagochtend vroeg brak de brand uit die zowel de Hoppit als de twee panden ernaast trof. Het vuur is vermoedelijk begonnen door vuurwerk dat terrasmeubilair dat voor de gevel stond in brand heeft gezet. Het hele pand van het café is uitgebrand.

Het vuur sloeg vanuit de Hoppit door naar het pand ernaast, waarin Conny's Place zit. Het gezin dat daarboven woont, moest door de brandweer uit het huis worden gehaald. Omdat zij rook hadden ingeademd, werden ze behandeld door medewerkers van een ambulance. De gemeente heeft ervoor gezorgd dat het gezin tijdelijk in een hotel terecht kon. Naar vervangende woonruimte wordt nog gezocht.

Een vrouw die in een andere bovenwoning woont, was zelf op tijd naar buiten gekomen, aldus een woordvoerder van de gemeente. Ook het pand aan de andere kant van de Hoppit liep rook- en roetschade op.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement