Volledig scherm
Generaal Jeff Mac Mootry sprak in mei zijn zorgen uit over de verhuizing tegenover leden van de Tweede Kamer. © Theo Giele

Effect verhuizing op werving mariniers niet duidelijk

DEN HAAG - Staatssecretaris Barbara Visser (Defensie, VVD) wil niet speculeren over de vraag of verhuizing van het Korps Mariniers naar Vlissingen effect heeft op de werving van personeel.

Ze schrijft dat in antwoord op vragen van het PVV-Kamerlid Gabriëlle Popken. De korpscommandant, brigade-generaal Jeff Mac Mootry, sprak dit voorjaar zijn zorgen uit of Zeeland ‘voldoende wervingspotentieel’ heeft. ,,Het lijkt mij daarom wenselijk het aspect van werving nader te onderzoeken”, schreef Mac Mootry in een geruchtmakend artikel in het mariniersblad QPO.

Uit het antwoord van Visser blijkt dat Defensie, ruim een half jaar na het advies van de generaal, nog geen beeld heeft of het verplaatsen van het Korps Mariniers van Doorn naar Vlissingen gevolgen heeft voor de werving.

Voor het gehele korps bedraagt het aantal vacante functies momenteel 566. Of er ook zoveel vacatures zijn, weet de staatssecretaris niet. ‘omdat het gehanteerde personeelssysteem dit niet registreert’. Een vacante functie wordt pas een echte vacature als de commandant daadwerkelijk de lege plek wil invullen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement