3M dumpt verschillende stoffen in de Schelde.
Volledig scherm
3M dumpt verschillende stoffen in de Schelde. © Photo News

Eerste resultaten bevestigen: 3M dumpte inderdaad schadelijke stof FBSA in Schelde

ZWIJNDRECHT - In het afvalwater van chemiebedrijf 3M in Zwijndrecht (bij Antwerpen) zit inderdaad de schadelijke stof FBSA. Dat blijkt uit monsters die de milieu-inspectie vorige week van het water heeft genomen, na onthullingen dat 3M illegaal FBSA in de Schelde dumpt. De eerste resultaten bevestigen dat nu ook. Hoeveel er van de stof in het water zit, is nog niet duidelijk. De milieu-inspectie moet de resultaten nu verder analyseren. 

 1. Ritthem gelooft niet meer in komst van gevangenis: ‘De geschiedenis herhaalt zich’
  PREMIUM
  poll

  Ritthem gelooft niet meer in komst van gevangenis: ‘De geschiede­nis herhaalt zich’

  Veel vertrouwen dat het Justitieel Complex Vlissingen (JCV) er nog komt, hebben de Ritthemers niet meer. Minister Weerwind maakte deze week bekend dat de bouw van de gevangenis in Ritthem opnieuw vertraging oploopt en daardoor niet in 2028, maar in 2030 klaar is. De dorpsbewoners die zich op een hagelachtige herfstmiddag naar buiten begeven, hebben allemaal dezelfde gedachte: van uitstel komt afstel.
 2. Discotheek Disco Love komt misschien nog één keer terug; op het water

  Discotheek Disco Love komt misschien nog één keer terug; op het water

  ,,Een invasie van tweeduizend jongeren komt ieder weekend naar Kloosterzande”, meldt een tv-presentatrice ernstig, in 1987. Discotheek Disco Love was toen dé grote trekker voor Bevelandse jongeren. Ze kwamen met de veerboot naar Zeeuws-Vlaanderen om te stappen. Disco Love is al lang dicht, maar ondernemer Arjan de Vlieger heeft plannen voor een bijzondere reünie. Hij wil een Disco Loveboot op de Westerschelde laten varen volgend voorjaar.