Volledig scherm
De eerste kabel werd dit weekend aan land gebracht. © TenneT

Eerste kabel voor aansluiting windparken op zee bereikt kust Borssele

BORSSELE - De eerste kabel die windpark Borsele verbindt met het elektriciteitsnet, is afgelopen weekend aan land getrokken naast de kerncentrale.

De kabel is aangesloten op het transformatiestation bij het dorp Borssele. Aan het andere uiteinde komt die uit op een ‘transformatorhuisje’ op zee, die de spanning van de windturbines aanpast van 66 kilovolt naar 220 kilovolt. 

In totaal legt TenneT voor dit project vijf kabels aan. Voor elk van de delen van Windpark Borssele twee, plus een kabel van zeven kilometer die de twee parken met elkaar verbindt.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Zô, me hae mae weer es, mompelde Sinterklaas
  PREMIUM
  Column Wendy Wagenmakers

  Zô, me hae mae weer es, mompelde Sinter­klaas

  Misschien was het ook gewoon handiger geweest om hem onder zijn echte naam in mijn telefoon op te slaan. Platschorre. Nu was het Sinterklaas die schreef dat ze er bijna waren. En natuurlijk las mijn zoon dat. Hij staakte prompt zijn schoorsteenliedjes en keek kritisch in het rond. Zelfs zijn zusjes vielen stil. ,,En waarom zijn opa en oma hier eigenlijk? Gaat iemand mij nog vertellen wat er in vre-des-naam aan de hand is?”
 2. Legaliseren kamerverhuur kan leiden tot veel rechtszaken
  PREMIUM
  opinie

  Legalise­ren kamerver­huur kan leiden tot veel rechtsza­ken

  DOMBURG - De verhuur van kamers aan toeristen is in de gemeente Veere een oud gebruik. Een eeuw geleden verhuurden inwoners al kamers aan mensen die kwamen genieten van duin, strand en zee. Jarenlang was het een mooie manier om iets bij te verdienen. Tegenwoordig is het echter big business. Om de kamerverhuur beheersbaar te houden, heeft de gemeente een plan gemaakt. Maar dat plan lijkt alleen maar ongelijkheid tussen verhuurders in de hand te werken.