Controle bij vakantiepark 't Torentje in Burgh-Haamstede. De eigenaar heeft dit park zelf al gesloten.
Volledig scherm
PREMIUM
Controle bij vakantiepark 't Torentje in Burgh-Haamstede. De eigenaar heeft dit park zelf al gesloten. © Ernesta Verburg

Een nachtje Zeeland mag niet, maar kan een dagje op de camping nog wel?

MIDDELBURG - Sinds deze week zijn toeristische overnachtingen in Zeeland verboden. Dat verbod geldt ook voor de Zeeuwen zelf. Maar mag je overdag wel van je tweede woning, bootje of (sta)caravan genieten? Woensdagmiddag kwam de Veiligheidsregio met het antwoord: ja, dat mag, maar alleen van 07.00 tot 19.00 uur. Maar de VRZ vraagt iedereen met klem gewoon thuis te blijven.

Sinds de VRZ afgelopen vrijdag het verbod op ‘slaaptoerisme’ afkondigde, is de organisatie overspoeld met vragen over verordening. Woensdag kwam meer duidelijkheid vanuit de VRZ. Je mag tussen zeven uur 's ochtend en zeven uur 's avonds zijn op een plek waar nachtrecreatie mogelijk is. Er wordt alleen gehandhaafd in de avond en nacht en vroege morgen, dus van 19.00 tot 07.00 uur, zo is een lijst met veelgestelde vragen op de site zeelandveilig.nl te lezen. Het bouwen en gebruiken van slaap- en strandhuisjes is altijd verboden.