Solexrace in Biggekerke, een van de zomerse evenementen in Zeeland. Geen foto gemaakt in coronatijd, maar een archieffoto uit 2009!
Volledig scherm
Solexrace in Biggekerke, een van de zomerse evenementen in Zeeland. Geen foto gemaakt in coronatijd, maar een archieffoto uit 2009! © lex de me

Eén lijn in Zeeland bij toestaan evenementen

MIDDELBURG - De Zeeuwse burgemeesters verwachten eind volgende week meer duidelijkheid te kunnen geven hoe er met het toestaan van evenementen wordt omgegaan. Het streven is om bij het verlenen van vergunning één lijn te trekken in de provincie.

  1. Podcast de PZC deze week: waar zijn de wilde veulentjes van de Vroongronden? We gaan op kraamvisite!
    Podcast

    Podcast de PZC deze week: waar zijn de wilde veulentjes van de Vroongron­den? We gaan op kraamvisi­te!

    Een Exmoorpony is groot, niet zo aaibaar en een fantastische grasmaaier bovendien. Allemaal redenen voor boswachter Alex de Visser om zijn kudde wilde Exmoors op natuurgebied de Vroongronden te koesteren. En nu is het kraamtijd. Achter elkaar werden maar liefst 9 veulentjes geboren. Verslaggever Esme Soesman en Noortje de Kroo gaan samen met de boswachter op kraamvisite. Hoe dat ging? Luister mee in de nieuwste aflevering van de PZC deze week. Ondertussen hoor je waarom een haas bij een koe hoort en een paard bij een konijn. En waarom heeft de veldleeuwerik het zo naar zijn zin bij deze kudde pony's? Je hoort het in de podcast!