Volledig scherm
PREMIUM
© Lex van Lieshout

Een goed Zeeuws huis is zo verkocht

TERNEUZEN - Het is nog onverminderd druk op de Zeeuwse woningmarkt. Alleen in Zeeuws-Vlaanderen begint het aantal verkopen af te nemen. De prijzen blijven nog wel stijgen.

Dat blijkt uit de cijfers die makelaarsvereniging NVM vandaag presenteerde. De aangesloten makelaars verkochten in 2018 in totaal 2823 woningen in Zeeland, exclusief Tholen. Dat is iets minder dan het recordjaar 2017, toen 2929 huizen van eigenaar wisselden. Ter vergelijking: in 2011, op het dieptepunt van de huizenmarkt, ging het om 1258 verkopen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Boekenweek
    PREMIUM
    COLUMN ERNST JAN ROZENDAAL

    Boekenweek

    Ik verbaas me vaak over de taken die mensen kunnen combineren. Als burgemeester van een gemeente als Ede heb je waarschijnlijk je handen vol. Dat belette René Verhulst niet zondag in een volle Geerteskerk in Hulst de schrijver van het boekenweekgeschenk, Jan Siebelink, te interviewen. De succesauteur woont in Ede, vanuit zijn werkkamer ziet Verhulst hem af en toe fietsen. Hij kon geen nee zeggen tegen de kans met zijn beroemde plaatsgenoot te converseren in de gemeente waar hij tot anderhalf jaar geleden burgemeester was.