Volledig scherm
Bet Busink en dochter Aster. © Lex de Meester

'Een fantastische film die je raakt'

Elke dag vragen we bezoekers van Film by the Sea naar hun mening over de film die zij net hebben gezien. Vandaag: Bet Busink uit Vlissingen. Zij zag donderdag In den gängen van Thomas Stuber.

Waarom hebt u voor deze film gekozen?

,,Ik heb de trailer bekeken. Die vond ik heel sfeervol. Maar vooral het verhaal sprak me aan: over een wereldvreemde man die in een soort Sligro werkt, in een gezelschap van eenzamen. Ik heb inmiddels zo veel Engelse en Franse films gezien. Nu wilde ik iets heel anders."

Wat vond u van de film?

,,Een fantastische film, omdat die je raakte. Ook al hoefde ik niet te huilen, ik vond hem wel aangrijpend. Een mooi vertelsel, maar ook een psychologisch doordenkertje."

Zou u deze film aan anderen aanbevelen?

,,Absoluut. Het is wel een trage film, maar dat zijn veel films op dit festival. De meeste boekverfilmingen zijn nu eenmaal geen actiefilms. Maar ik hou ervan. Hij is Duits gesproken en Engels ondertiteld. Dat is in het begin wel even wennen. Je weet niet of je naar de ondertiteling moet kijken of naar het Duits moet luisteren. Op een gegeven moment doe je het allebei."

Bent u vaste bezoeker van het festival?

,,Ja, vanaf de allereerste editie in 1999. Ik hou ontzettend van films. Elke dag kijk ik er drie. Tot nu toe vond ik Dogman de allermooiste. Lemonade was ook heel goed. We moeten heel trots en zuinig zijn op Film by the Sea. Er is veel op bezuinigd, maar het staat nog steeds als een huis. Mijn man is een oud-loods. Over hem is de documentaire Aftellen gemaakt, die hier een paar jaar geleden was te zien."

Gaat u nog meer films kijken?

,,Zo meteen ga ik samen met mijn dochter Aster naar Colette. Zij gaat elk jaar één of twee keer mee. Verder ga ik afwisselend met mijn man, zoon, vriendinnen en zussen naar het festival. Op het programma staan de komende dagen nog onder meer The children act, Verlies kun je niet betalen, The Sisters Brothers en Nos batailles

Bekijk de trailer van In den gängen:

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement