Volledig scherm

Economie draait als een dolle. Minder Zeeuwen werkloos, maar of dat zo blijft is de vraag

VLISSINGEN - De economie draait nog als een tierelier en dat merken Zeeuwen heel goed. Want het aantal mensen dat buiten zijn schuld de baan isn kwijtgeraakt en daardoor een ww-uitkering krijgt, is sterk gedaald vergeleken met een jaar geleden. Maar er lijkt een lichte kentering zichtbaar.

Het UWV, verantwoordelijk voor het verstrekken van uitkeringen, heeft dat bekendgemaakt. Eind oktober kregen 3704 Zeeuwen een ww-uitkering. Een jaar geleden waren dat er nog 4508, een afname van 804 uitkeringen. In een jaar tijd is het aantal ww-uitkeringen in Zeeland met 18 procent gedaald, terwijl dat landelijk 13 procent is.

Kentering

Toch spreekt het UWV van een lichte kentering. Want wanneer het de cijfers van oktober vergelijkt met die van een maand geleden, is er sprake van een lichte stijging van het aantal ww-uitkeringen. Dat is voor het eerst sinds lange tijd. Of het gaat om een tijdelijke schommeling of een nieuwe trend, is nog de vraag. In elk geval kregen in oktober 3704 Zeeuwen een ww-uitkering tegen 3688 in september, een stijging van 16 (0,4 procent).