Volledig scherm
PREMIUM
Koen Tesselaar van het Vlissingse Sint Jacobscafé rekent af met Alexandra Leiner en Ralf Keller uit Frankenthal. Duitsers zijn gul met fooien, zeggen horeca-ondernemers. © Ruben Oreel

Duitser spekt de Zeeuwse fooienpot het meest

PollVLISSINGEN -  Welke gast spekt de fooienpot het meest? Daarover is onder horecapersoneel weinig discussie: de Duitser.

Alexandra Leiner en Ralf Keller uit Frankenthal zitten zichtbaar genietend in het zonnetje op het terras van het Sint Jacobscafé in Vlissingen. ,,Wij geven hier hetzelfde als we in Duitsland zouden geven", zegt Ralf. Dat betekent: bij een fijne taxirit, naar boven afronden. In de horeca tussen de 5 en 10 procent fooi - maar alleen als je dat terecht vindt. Ralf: ,,Je merkt dat men dat in Nederland niet zo gewoon vindt. We hebben eens 105 euro gegeven op een rekening van 99 omdat we zo tevreden waren. Die ober geloofde letterlijk zijn ogen niet en checkte even of het wel de bedoeling was." 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Van die bijzondere stemmen, die je helemaal tot rust brengen
    Column Ondine van der Vleuten

    Van die bijzondere stemmen, die je helemaal tot rust brengen

    Opeens had iedereen er de mond (of moet ik zeggen: de oren?) vol van: ASMR. Vloggers wierpen zich met verve op de autonomous sensory meridian response en maakten hilarische filmpjes waarin ze bij de microfoon in de weer gingen met haarborstels, lange nagels en kauwgom. Dat alles om de gewenste effecten te bewerkstelligen bij de luisteraar: een euforisch gevoel dat vaak begint met een prikkelende sensatie op de hoofdhuid, uitmondend in een gevoel van diepe ontspanning.